Dr. C.W.J. (Kenneth) van Tilburg

Dr. C.W.J. (Kenneth) van Tilburg

Kenneth van Tilburg werd geboren op 30 juli 1971 in het Lievensberg ziekenhuis te Bergen op Zoom als zoon van een metselaar en huisvrouw. Hij groeide op in Steenbergen en had daar een zeer gelukkige jeugd. Al in de pubertijd kreeg hij verkering met Miranda, samen groeiden zij op tot volwassenen en gingen samenwonen. In juni 2010 werd hun zoon Jelte geboren. Op 1 juli 2017 zijn ze getrouwd.

Na zijn diploma’s voor M.A.V.O., M.L.O. en H.L.O. te hebben behaald, startte Kenneth in 1992 met zijn academische carrière aan de Universiteit Antwerpen. Parallel aan zijn carrière in de gezondheidszorg zag hij kans om zijn andere passie ninjutsu (ninpo) te ontwikkelen, een Japanse krijgskunst, onder leiding van sensei Hans Hesselmann te Utrecht.

Na het behalen van zijn artsendiploma werkte hij op de spoedeisende hulp en intensive care unit afdelingen van verschillende ziekenhuizen. In 2001 begon hij met zijn opleiding Anesthesiologie aan de Universiteit Antwerpen, waarvan de laatste anderhalf jaar werden doorlopen aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Op diverse momenten tijdens zijn academische training ontwikkelde hij een passie voor Pijngeneeskunde.

Kort na het behalen van zijn diploma ging hij aan de slag als Anesthesioloog met interesse in Pijngeneeskunde in het Lievensberg ziekenhuis. Samen met een collega Anesthesioloog ontwikkelde Kenneth een pijncentrum met een nagenoeg volledig pallet aan behandelmogelijkheden voor patiënten met chronische pijn. In 2010 werd hij Anesthesioloog-pijnspecialist (de specialisatie tot Pijnspecialist werd in 2010 nationaal erkend) en startte hij met zijn promotietraject naar de invasieve behandeling van lage rugklachten aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam; in 2017 promoveerde hij in dit aandachtsgebied.

In 2016 veranderde Kenneth zijn carrière naar Anesthesioloog-pijnspecialist bij DC Klinieken, vanaf 2019 – op voordracht van professor Huygen – eveneens bij het Admiraal de Ruyter ziekenhuis te Goes en Vlissingen; in dit ziekenhuis werd hij tevens opleider Pijngeneeskunde én medisch coördinator van de pijnzorg. In 2020 werd gestart met de specialisatieopleiding Gerechtelijk Deskundige aan de Universiteit Leiden, welke in 2021 succesvol werd afgerond.