F. (Freek) Weijers MSc.

F. (Freek) Weijers MSc.

Freek Weijers (1973) groeide op in Tilburg en wilde van jongs af aan fysiotherapeut worden.

Na diploma mavo en havo heeft Freek de opleiding tot docent Lichamelijke Opvoeding aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding in Tilburg in 4 jaar afgerond. Vervolgens heeft hij de opleiding tot fysiotherapeut aan de Avans Hogeschool in 3 jaar afgerond.

Freek wilde graag zijn kennis en vaardigheden verder uitbreiden en heeft de masteropleiding tot manueel therapeut (2005) en erna de masteropleiding tot sportfysiotherapeut (2006) aan de Vrije Universiteit Brussel met succes afgesloten.

Gedurende deze studies was hij als docent verbonden aan de opleiding Fysiotherapie aan de Avans Hogeschool en aansluitend aan de Hogeschool Rotterdam.

De opleidingen Dry Needling, Echografie en Motivational Interviewing (2009 – 2014) brachten hem meer verdieping in het vak.

Freek begon als fysiotherapeut (1999) en startte zijn eigen praktijk Topfysiotherapie Delta (2009). Er ontstond een samenwerking met DC Klinieken in Breda op het gebied van de pijngeneeskunde (2019). Toen is zijn interesse in de pijnzorg onmiddellijk gewekt. Freek richtte het bedrijf Melius Medische en paramedische pijnzorg in Breda (2020) op en voorts het bedrijf Melius Medische en paramedische pijnzorg in Goes (2021).